Nytt adopsjonssamarbeid med Ecuador?

multitudiAdopsjonsforum besøkte sommeren 2015 Ecuador for å møte myndighetene og diskutere mulig gjenopptakelse av samarbeidet. Møtene var tilrettelagt av vår tidligere representant i landet, som igjen er interessert i å arbeide for oss.

Det ble sendt en søknad til adopsjonsmyndighetene i Ecuador i fjor, men den ble ikke ferdig behandlet. Vi har derfor fått beskjed om å oppdatere en rekke dokumenter til søknaden, og dette arbeider vi med nå i høst. I beste fall kan vi få en godkjenning fra myndighetene i landet rundt årsskiftet, men det kan også ta noe lengre tid. Etter at vi har fått grønt lys fra myndighetene i Ecuador kan vi søke Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) om norsk godkjenning av samarbeidet. Det skal i utgangspunktet ta ca. 3 måneder, men vi har flere ganger sett at det tar lengre tid.

Hvis vi er nøkterne optimister kan vi ha samarbeidet med Ecuador i gang sommeren 2017, men det er ennå litt for tidlig å bekrefte dette.

Adopsjonsforum formidlet adopsjon fra Ecuador til og med 2005, da samarbeidet ble avsluttet pga. få adopsjoner den gang. Det ble gjennomført 185 adopsjoner fram til da.

 

Øystein Gudim, daglig leder i Adopsjonsforum

1 thought on “Nytt adopsjonssamarbeid med Ecuador?

 • Hei.
  Dette var en utrolig hyggelig nyhet og varmer nok manges hjerter. Dere har gjort en utrolig flott innsats for muligheten for gjenopptakelse av samarbeidet. Har troen på at dette går og ser frem til sommeren 2017.
  Hvordan tror dere Bufdir vil se på denne saken og hvorvidt de eventuelt ikke vil samarbeide? Vi skal alle sammen være optimistisk.
  Igjen flott innsats fra Adopsjonsforum.

  Vennlig hilsen
  Daniell Thomassen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *